Gène Eggen

Gène Eggen "Mann und Kind"

Entstehungsjahr 1975

Blaustein / Arduin

Höhe 47 cm.

€ 3.000,-


BLAUSTEIN / ARDUIN
Arduin is een hardsteen die gevonden wordt in de Ardennen. Het bestaat uit kalkgesteente met insluitsels van fossielen zoals zeelelies, schelpen en sponzen. In België wordt het ook Petit Granit genoemd maar het heeft niets met graniet te maken. Graniet is een stollingsgesteente (bv.lava) en arduin is een afzettingsgesteente (bv.vergane planten en dieren). Het stamt uit de tijd Devoon, 400 miljoen jaar geleden. In Ierland wordt ook deze hardsteen gevonden, deze heeft minder insluitsels, is egaler van struktuur maar is zachter. Gepolijste delen van arduin worden donker. In Duitsland wordt deze steensoort Blaustein genoemd, in Frankrijk Hardouin of Pierre de taille, in Engeland Blue Stone of Belgian Fossil.

Biografie:

  • Gène Eggen, Ulestraten NL 1921 – 2000
  • DEUTSCH

    Gène Eggen war ein Limburger Zeichner, Maler, monumentaler Entwerfer, Grafiker und Bildhauer. Er studierte an der Reichsakademie für Bildende Künste in Amsterdam (1943). Sein großer Lehrer war Professor Heinrich Campendonck; Karel Appel, Corneille und Peter Defesche seine Zeitgenossen.

    NEDERLANDS

    Gène Eggen was een Limburgse tekenaar, schilder, monumentaal vormgever, graficus en beeldhouwer. Hij studeerde aan de Rijksacademie voor beeldende Kunsten in Amsterdam (1943). Grote leermeester was professor Heinrich Campendonck. Karel Appel, Corneille en Pieter Defesche waren tijdgenoten van Gène Eggen

    ← Skulpturen