Evert Moll 1878 – 1955 „Hafen Rotterdam“

Evert Moll "Hafen Rotterdam"

40×60 cm.
Öl/Leinwand
€ 1.600,-

Biografie:

 • Evert Moll, Rotterdam 1878 – 1955 Den Haag
 • DEUTSCH
  Der Landschafts- und Marinemaler Evert Moll ist in London, Paris und Rotterdam tätig, bis er sich 1930 in Den Haag niederlässt. Seine atmosphärischen Hafenansichten sind geprägt von einem lockeren, impressionistischen Duktus und zeigen deutlich den Einfluss der Haager Schule.

  NEDERLANDS
  Evert Moll was autodidact en kreeg raadgevingen van Willem Roelofs en Willem Maris. De beginselen van de Haagse School lopen als een draad door zijn œuvre. Vooral is Moll beroemd om zijn Rotterdamse havengezichten. Daarmee legde hij een stukje Nederlandse geschiedenis vast. Men ziet de haven en schepen groter worden. De kleine zeilschepen maken plaats voor rijnaken en de driemasters voor stoomschepen. Vaak toont één schilderij de verschillende maritieme epochen. Moll vertoefde bij voorkeur aan deze wateren en genoot van de drukte en traagheid van de schepen, de geur van stookolie en de wind.
  Wegens veel komplimenten die wij kregen van kunstkenners en historici, kan het hier aangeboden schilderij één van de beste van Evert Moll genoemd worden. Galerie K is daarom trots dit werk te presenteren.

  EVERT MOLL, GESCHIEDSCHRIJVER MET HET PENSEEL

  ← Impressionismus