Theo Kuijpers 1940

Theo Kuijpers "Hofdames aan de wandel" "Hofdamen beim Spaziergang"


39×48 cm
Öl/Holz
verkauft

Biografie:

  • Theo Kuijpers, Maastricht 1940
  • Theo Kuijpers (Maastricht 1940) is sinds 1979 bekend geworden als kunstschilder bij het grote publiek. Hij kreeg toen de opdracht voor het schilderen van een Kruisweg voor een parochiekerk in Maastricht. De bouwpastoor Frans Wiertz, de huidige Bisschop van Roermond verleende deze opdracht.

    Later werd er veel aandacht op radio en televisie aan deze unieke kruisweg besteed. Ook was er belangstelling van Duitse en Belgische media.

    Gedurende de jaren die volgde heeft hij zich voornamelijk bezig gehouden met het schilderen van stillevens, landschappen, vogels en portretten. Ook was hij zeer ingenomen met de opdracht van het Bisdom Roermond, voor het schilderen van een statieportret van oud Bisschop van Roermond Mgr. Gijzen. Vele exposities volgde, voornamelijk in limburg. Theo Kuijpers studeerde aan de Stadsacademie voor toegepaste kunsten te maastricht.

    Theo Kuijpers kan men niet juist duiden betreffende stijl of techniek. Hij heeft zich vele stijlen eigengemaakt; Gewoon omdat hij het niet laten kan de verschillende gevoelens te ervaren die gepaard gaan in de diverse wijze van uitbeelden, kleurstelling en materiaal.

    ← Impressionismus